Ani blânzi și senini, doamnă Ana Molnar !
Născută la 12 mai 1923, în Iernut, doamna Ana și-a petrecut copilăria și întreaga viață în localitatea natală. A crescut alături de o soră și un frate. Aici și-a făcut studiile, aici și-a întemeiat o familie. În anul 1947 s-a căsătorit cu Molnar Zoltan, bărbatul alături de care a trăit vremuri bune, vremuri grele, soțul cu care a muncit să își refacă avuția care le fusese confiscată pe motiv că sunt neam de chiaburi. Au răzbit fiind oameni hotărâți și puternici și și-au clădit o viață frumoasă.
Timp de 54 de ani au fost o familie respectată și iubită. Din păcate, nu au avut copii dar este foarte apropiată de cei ai surorii sale. Din anul 2001, doamna Molnar rămâne văduvă și nepoții au grijă de dânsa cu multă dragoste.
De câțiva ani, având numeroase probleme de sănătate, este internată la un centru pentru vârstnici din Tg. Mureș. Acolo a primit vizita primarului orașului Iernut, domnul Ioan Nicoară, însoțit de un consilier local (doamna Elisabeta Demeter -consilier P.N.L.), care au ținut să o felicite pe cea mai vârstnică femeie din localitate la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani, asigurând-o că este, pentru iernuțeni, și nu numai, exemplu viu de longevitate, cumpătare și decență . Este , după spusele personalului din centru, primul primar care își caută concetățeana internată în acel imobil, pentru a-și arăta respectul, la aniversare.
Înconjurată de persoanele în vârstă din centru care au felicitat-o și i-au făcut numeroase urări, a strâns emoționată buchetul de flori în brațe, a suflat în lumânări și a mulțumit tuturor pentru frumoasa surpriză.
Îi dorim, cu toții, mulți ani cu sănătate, zile senine și fericite !