Pe 28 martie 2015, în intervalul 20:30 –21:30,indivizi, companii şi instituții din întreaga lume au stins luminile timp de o oră, transmiţând astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili faţă de mediul înconjurător şi de a ne implica în construirea unui viitor durabil.

În anul 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina, pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune pentru rezolvarea problemelor de mediu, cum ar fi schimbările climatice. Campania Earth Hour a devenit cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile.

Anul acesta și orașul nostru a participat la ”Ora Pământului”. Primăria, Școala Gimnazială Iernut și Liceul Tehnologic au organizat un cros simbolic la lumina lumânărilor, a torțelor, lanternelor sau laserelor. Din păcate timpul urât ne-a dat peste cap planurile dar… este un început!

Au participat alături de școlari și cadre didactice dar și părinții unora dintre elevi, persoane preocupate de protecția mediului înconjurător.
Sperăm ca anul viitor să fie mai bine, mai mulți participanți și …fără furtună !

Dăruieste naturii din energia ta!