Gânduri pentru toți copiii

Dragi copii și părinți, Consiliul Local și Primăria Orașului Iernut în parteneriat cu : Școala Gimnazială Iernut (Grădinițele din Lechința, Sf. Gheorghe și G.P.P. Iernut), Liceul Tehnologic Iernut (G.P.N. Iernut), Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Tg. Mureș structura Iernut, Palatul Copiilor Tg. Mureș structura Iernut, Asociația „Raza de Soare”, Asociația Club Sportiv 22 Iernut, Clubul de dans modern Iernut „Just dance”, Poliția Națională și Poliția Locală a Orașului Iernut, SVSU și SMURD Iernut, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Copilului, , vă invită să fiți „Călători prin lumea copilăriei” în parcul central al orașului.  Călătoria începe la ora 10.00 și continua până la 14.00. Aniversații vor putea opri în gări unde vor găsi carusele, trenulețe, trambuline, tobogane, ateliere creative, teatru de păpuși, mascote Disney, pictură pe față și tatuaje, modelaj din baloane, spectacol de magie și dans dar și jocuri organizate de animatori pirați. Pescarii se vor întrece pe malul lacului „La Beșleagă” iar fotbaliștii vor avea turneul de 1 iunie .

Vă garantăm că vor fi multe surprize și o distracție pe cinste!

Vă așteptăm !

 

Ziua Eroilor – 25.05.2023

Ziua Eroilor
Roșu, galben și albastru pe crucile de la Oarba, pe steagurile arborate pe mausoleu și tunuri. Roșu, galben și albastru pe coroanele de flori depuse la monumentul ridicat în memoria eroilor neamului. Roșu, galben și albastru pe eșarfa de pe pieptul primarului Orașului Iernut, Ioan Nicoară, gazda evenimentului, pe cocardele purtate de vizitatori.
Este emoționant și frumos să îți amintești de cei care s-au jertfit pentru țară, să le aduci flori, să le povestești tinerilor despre ei și despre curajul de care au dat dovadă în bătălia pentru libertate. Asta au făcut cei care s-au adunat la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș, militari și jandarmi, preoți și oficialități ale județului Mureș și ale orașului Iernut, copii și părinți, profesori și elevi. Au contribuit cu toții la crearea unui moment deosebit de evocare a istoriei, în 25 mai 2023, de Ziua Eroilor.
Începând cu solistul Ciprian Istrate care a deschis evenimentul intonând Imnul de Stat, cu dr. Cornel Sigmirean – director al Institutului de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” care ne-a prezentat o scurtă relatare a momentului bătăliei de pe dealul Sângeorzului din septembrie –octombrie 1944, cu prof. Alina Alecu care a recitat o poezie scrisă de Lucreția Mărginean, o supraviețuitoare a bătăliei de la Oarba, preoți militari și preoții de la parohiile din Iernut care au oficiat ceremonia religioasă, efectivele M.A.P.N și ale Jandarmeriei din Tg. Mureș care au organizat ceremonia militară, viceprimarul orașului Iernut – Vasile Mărginean împreună cu membrii Consiliului Local Iernut, cu toții au fost onorați să primească în mijlocul lor pe senatorul Cristian Chirteș, pe prefectul jud. Mureș-doamna Mara Togănel, pe subprefectul Nicolae Florin Pălășan, pe președintele P.N.L Mureș -Ciprian Dobre, comemorând împreună pe cei căzuți pentru dreptate și credință.
La Monumentul din centrul orașului Iernut, ridicat în memoria ostașilor iernuțeni, maiorul Tiberius Petre fiind ultimul căzut în timpul unei misiuni în Afganistan în 2009, au fost depuse flori de către militarii din Garnizoana Tg. Mureș și din partea Primăriei Iernut. La fel, în Sălcud, Deag și Lechința, reprezentanții primăriei și ai Consiliului Local au așezat coroane de flori și au aprins lumânări, cinstind memoria eroilor.
Odihnă veșnică Eroilor Neamului, cinste militarilor români și Hristos s-a înălțat !

Ziua Eroilor – 25.05.2023 imagini

Documentele tehnice cadastrale SC 36,39,53 Iernut

Link unde acestea sunt publicate pe site-ul ANCPI:

http://www.ancpi.ro/pnccf_docs/?dir=Mure%C8%99/Iernut/Documente%20cadastru

Cerere_rectificare_-_Anexa_11

opis_alfabetic_SECTOR 36

opis_alfabetic_SECTOR 39

opis_alfabetic_SECTOR 53

PLAN_CADASTRAL_SECTOR 36_UAT IERNUT

PLAN_CADASTRAL_SECTOR 39_UAT IERNUT

PLAN_CADASTRAL_SECTOR 53_UAT IERNUT

Registrul_Cadastral_sector 36

registrul_cadastral_SECTOR 39

registrul_cadastral_SECTOR 53

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este sărbătorită la 25 mai, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În 25 mai 2023, la ora 13.00, la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș va avea loc o ceremonie militară și una religioasă. Participă reprezentanți ai Parlamentului României, ai Prefecturii și Consiliului Județean Mureș, ai Garnizoanei Târgu Mureș, ai Primăriei și Consiliului Local Iernut care vor depune coroane de flori și la monumentul închinat eroului Mr. (P.M.) Tiberius-Marcel Petre din Iernut.

De asemenea, reprezentanții Primăriei și al Consiliului Local Iernut vor aduce omagii eroilor și vor depune flori și la monumentele din Sălcud, Deag, Lechința.