2020

Zilele orasului Iernut – 2020

Dragi iernuțeni,
Am trecut, împreună, printr-o perioadă complicată care a afectat viața social-economică și culturală a localității noastre. Pandemia declanșată de evoluția virusului Covid -19 ne-a schimbat modul de viață și a făcut imposibilă desfășurarea unor evenimente cultural-artistice, sportive, de socializare.
Ne apropiem de perioada în care, în fiecare an, eram obișnuiți să sărbătorim „Zilele Orașului ”, „Festivalul de Muzică Populară Patriotică” de la Oarba de Mureș, momente atât de dragi nouă, iernuțenilor, pe care le-am petrecut alături de familiile întregite în luna august cu cei întorși acasă din străinătate, de prieteni sau vecini, într-o atmosferă relaxată, de sărbătoare.
Deoarece lupta cu Covid-19 este departe de a fi încheiată iar măsurile luate împotriva răspândirii virusului nu permit desfășurarea acestor evenimente, s-a hotărât, împreună cu Consiliul Local, amânarea lor pentru o dată ulterioară.
Pentru a compensa, vă propunem un alt mod interactiv de a sărbători – modul online . Pe pagina oficială a Primăriei Iernut (la evenimente în imagini) și cea a Bibliotecii Orășenești Iernut (Facebook) puteți urmări un serial de …aduceri aminte. Vom revedea împreună momente din edițiile trecute ale „Zilelor Orașului” în care sperăm să vă regăsiți și dumneavoastră alături de artiștii care au urcat pe scenă. Puteți participa adăugând fotografii, filmulețe, comentarii care să se încadreze în limitele decenței și a bunului simț și care să bucure cu adevărat pe cei interesați să revadă imagini din sărbătoarea urbei noastre, să ne aducă zâmbetul pe buze și, măcar pentru câteva clipe, să uitam de pandemie, viruși, spitale sau teamă.
Este un proiect pe care îl dorim comun, la care să participăm cu toții. Vom demonstra încă o dată că, noi, iernuțenii, suntem o echipă minunată și colaborarea noastră poate avea succes.

Zilele orasului Iernut – 2019 – poze

Zilele orasului Iernut – 2018 – poze

Continuăm proiectul nostru „Zilele Orașului Iernut 2020 – on line ”cu postări din anul 2018.
Expoziția de pictură a doamnei Magdalena Demeter
Lansari de carte:
Sfaturi pe care nu le cere nimeni – autor Cornel Mărginean
Averea securității – Mircea Gheborean
Dorul de Deag vol. I – coordonator Iosif Albu
Picturi pe față, ateliere de creație cu Asociația Raza de Soare
Parada costumelor populare
Ansamblul Iernuțeana și invitații săi
Nunta de aur
New Dinasty

Zilele orasului Iernut – 2017 – poze

Zilele orasului Iernut – 2016 – poze

Zilele Orașului Iernut 2020 (episodul 4):
Primăria Iernut a organizat în perioada 12 – 14 august 2016, „Zilele Orașului Iernut”.
Au avut loc lansari de carte –
„Frumusețea este Dialog”- autor Cornel Mărginean,
„Gara himerelor”- autor Gina Luca,
„Între pământ și apă- autor Andreea Raluca Chiper.
Asociația Raza de Soare a organizat un spectacol pentru copii, cu mascote, pictură pe față, muzică și dans.
În cele două zile de spectacol (vineri și duminică) pe scenă au urcat Vasile Muraru, Diana Mădalina Nap, Energy Kids, Laszlo Attila, Maxim, Lambrino, Ruby, Daggu Project , Ansamblul Iernuțeana și invitații săi, Mandinga și Mateo.
Duminica au avut loc competiții sportive: concurs de pescuit, meci de fotbal, concurs de volei.

 

Ziua Eroilor – 28.05.2020

2019

Colindat 2019

1 Decembrie 2019

Curăţare străzi şi întreţinere a spaţiilor verzi – 16.07.2019

Plaja Iernut – La Gat – 24.06.2019

Poze flori – 03.06.2019