La 1 martie, Biblioteca Orășenească Iernut a împlinit 60 de ani. La așa vârstă, așa sărbătoare! S-au adunat colaboratori, sponsori, utilizatori, donatori și … iată ce a ieșit! O aniversare ca la carte!

Elevii de la Șc. Gimnazială au participat la un concurs organizat de bibliotecă împreună cu cercul literar ” Muguri” condus de d-na prof. Alina Alecu. S-a numit ” Hoinar prin lumea cărții” . Premiile au fost acordate de d-na Monica Stela Pop, membru al juriului care a decis câștigătorii.

Elevii clasei a VI B au pregătit o dramatizare ” Biblioteca fără limite” în care au arătat noua față a bibliotecii moderne.

S-a considerat un moment potrivit pentru evidențierea celor mai fideli cititori.

Au fost înmânate diplome pentru colaborare Instituțiilor care contribuie la buna desfășurare a activităților în bibliotecă.

Donatorii au primit, alături de mulțumiri, câte o diplomă. S-au remarcat Virginia Vlassa care a donat numai în 2012 peste 800 de cărți bibliotecii și fam. Mărginean Cornel și Gabriela, peste 500 de volume în stare excelentă.

Sponsorii, aceeași ca de obicei, au primit și ei câte o diplomă înmânată cu recunoștință de bibliotecar. Tortul primit de la cofetăria Elite, unul dintre sponsori, a fost spectaculos, mai ales la gust.

Laura Baicu, o cititoare împătimită la cei 13 ani ai săi, a încântat invitații cu două monologuri pentru care a luat numeroase premii la festivaluri de teatru.

Invitații au putut admira expoziția de desene și picturi ale elevilor din clasele V-VIII , desene cu tema cartea, lectura, literatura.

Atât biblioteca din localitate cât și Biblioteca Județeană Mureș ( reprezentată de Monica Avram și Melania Suciu) au primit câte două exemplare din cartea ” Eseuri despre înțeles” , ultimul volum scris de Cornel Mărginean, autor din Iernut.

Invitații au fost plăcut surprinși văzând proiectate mesaje ale iernuțenilor plecați prin toată lumea, mesaje adresate bibliotecii și cititorilor ei cu ocazia aniversării a 60 de ani. Au ajuns aici urările foștilor utilizatori care acum sunt în Anglia, Spania, Suedia, Israel, Elveția sau în țară, la București ,Brașov.

O altă fostă utilizatoare( Ana Maria Făgăraș) a trimis din București un grupaj de fotografii în care a reușit să surprindă cititori în diferite locuri și ipostaze: de la copiii străzii din București, la urbanii Parisului și relaxații plajelor din Belgia.

Toate aceste urări, împreună cu ale celor prezenți, au fost primite cu bucurie de gazda evenimentului, Dana Gurghian, cel de –al treilea bibliotecar după Bonta Ioan ( 40 de ani în slujba bibliotecii din Iernut) și Virginia Vuță ( 20 de ani la aceeași instituție), prezenți și ei la aniversare.

Pentru organizarea acestui eveniment a colaborat cu prof. Alina Alecu și Ion Grigorescu de la Șc. Gimnazială Iernut.

Masa a fost oferită de O.F.L. Iernut, cofetăria Elite și S.C. Mirelarodi S.R.L.