💧🌍 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗔𝗽𝗲𝗶,
𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮̆ 𝗿𝗲𝘀𝘂𝗿𝘀𝗮̆ 𝗮 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗲𝘁𝗲𝗶

În 1992, în cadrul „Conferinței pentru Mediu și Dezvoltare” a Națiunilor Unite de la Rio de Janeiro, a fost aleasă ziua de 22 martie pentru a se sărbători Ziua Mondială a Apei.

În România, această zi este sărbătorită din anul 1993 prin conferințe ce au ca scop creșterea conștientizării asupra dezastrelor naturale provocate de inundații, găsirea unor soluții de gospodărire a apelor, precum și creșterea gradului de acces al populației la surse de apă potabilă.

Acest eveniment, desfășurat în fiecare an pe data de 22 martie, aduce în prim plan atât importanța apei în viața de zi cu zi, în special a surselor de apă potabilă, cât și găsirea de soluții pentru prevenirea unor posibile dezastre naturale.

𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶, 𝗮𝗽𝗮 𝗮𝗿𝗲 𝗼 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝗮𝘁𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗰𝗮̂𝘁 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝘂𝗿𝘀𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹𝗮̆ 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗻𝗱𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿. 𝗖𝘂 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗲𝗶 𝗮𝘂 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗮𝘁𝗲 𝗺𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗲𝘁̦𝗶 𝗱𝗲-𝗮 𝗹𝘂𝗻𝗴𝘂𝗹 𝘁𝗶𝗺𝗽𝘂𝗹𝘂𝗶.

‼️ Această zi trage un semnal de alarmă cu privire la cât de periculoasă poate fi poluarea apei pentru ecosisteme și pentru viață. În același timp, atrage atenția asupra problemelor cauzate de absența acestei resurse, ce pune în pericol atât viața plantelor și animalelor, cât și pe a oamenilor.

CUM NE PUTEM IMPLICA?

✅ Consumând apă în mod responsabil și nelăsând robinetul pornit mai mult decât este necesar pentru activitățile noastre gospodărești;

✅ Folosind pe cât posibil detergenți prietenoși cu mediul, întrucât aceștia vor ajunge la final în rețeaua hidrografică;

✅ Participând la acțiuni de ecologizare a cursurilor de apă;

✅ Evitând să aruncăm gunoaie pe malurile apei sau în apă, iar dacă descoperim probleme de acest fel, este recomandat să ne implicăm și depunem o sesizare către autoritățile competente sau asociații neguvernamentale care se ocupă cu protecția mediului;

✅ Să nu tăiem arborii de pe malul apei, deoarece aceștia joacă un rol important în stabilizarea solului;

✅ Implicându-ne în activitatea organizațiilor de mediu care au ca scop protejarea apei și a mediului în general.

💦 SĂ PROTEJĂM APA, sursa vieții tuturor speciilor de pe Pământ! Împreună putem schimba lucrurile spre bine! Schimbarea începe cu noi!