POMPIERI IERNUT
Liniștea sărbătorilor depinde de fiecare dintre noi!

Este foarte aproape de noi trecerea dintre ani. Experiența anilor trecuți demonstrează ca nu sunt deloc puține situațiile de urgență care se pot produce în această perioadă.

Petardele și artificiile utilizate în această perioadă pot genera situații de urgență grave!
Pe lângă faptul că acestea trebuie achizitionate doar de la vânzători autorizați, noi am spune că este mai bine să nu le utilizezi deloc!

Au fost situații când, din cauza petardelor, artificiilor sau a altor obiecte construite artizanal, copii sau persoane adulte au suferit răni grave sau, din păcate, chiar și-au pierdut viața.

Probabil că ai spune: “Nu mi se va întâmpla mie!” sau “Nu nu mi se poate întâmpla mie!”.
Cu siguranță, la fel au gândit și cei care au suferit leziuni grave din cauza utilizării necorespunzatoare a petardelor sau a artificiilor.

Ai grija de tine și, mai ales, de copiii tăi!

Totodată, știți cu toții cât de speriate sunt animalele de zgomotul petardelor.
Gândește-te la ce te sperie pe tine cel mai tare și atunci îți vei da seama ce trăiesc animalele din cauza amuzamentului nostru de a utiliza petardele.

Dacă ați ales să vă petreceți noaptea dintre ani în unități de cazare, este foarte important să vă familiarizați cu traseele de evacuare și cu locurile unde sunt amplasate stingatoarele de incendiu. Nu se știe niciodată când se poate produce o situație de urgență și este foarte bine să cunoașteți comportamentul pe care trebuie să-l adoptați.

Atunci când parchezi mașina, nu bloca, sub nicio formă, căile de acces pentru echipajele de intervenție în cazul unei situații de urgență.

Ca de fiecare dată, noi suntem la datorie! Atât prin echipajele SMURD, cât și prin echipaje specializate în gestionarea oricărei situații de urgență.

Dacă vă confruntați cu o situație de urgență, nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Salvatorii iernut vă urează sărbători linistite, pline de bucurie și fără evenimente nedorite alături de cei dragi!

#apel112 #renunță_la_utilizarea_petardelor
#svsu_iernut
#pompierii_iernut
#sărbători_în_siguranță