Astăzi, 27 octombrie a.c., în intervalul orar 12:00 – 23:00, meteorologii au emis o avertizare 𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮̆𝗿𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝘃𝗮̂𝗻𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗲𝗺𝗻𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗻𝘁𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝘃.
Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h.
În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp.
🚨Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:
❗Evită adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗Sistează activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗Închide toate ferestrele locuinţei şi ale altor categorii de construcţii.
❗Evită atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încerca să le traversezi prin apă și nu te apropia de malurile acestora.