Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul viscolului, accesând link-ul de mai jos:

Ger_Viscol

𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 – în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.

𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨 – în județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

❗ RECOMANDĂRI ❗

❗ Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗ Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

#SVSU IERNUT#pompierii #salvatorii #mereuladatorie