Cu prilejul aniversării Zilei Poliţiei Române, adresăm felicitări,  urări de sănătate şi putere de muncă polițiștilor iernuțeni,  mulţumim pentru devotamentul de care dau dovadă și pentru responsabilitatea cu care tratează  rigorile meseriei .                                                             Evenimentul pe care îl celebrați ne oferă ocazia de a ne exprima admiraţia pentru seriozitatea, efortul şi profesionalismul de care aţi dat dovadă în realizarea obiectivelor.

Vă dorim să obţineţi şi în viitor succese deosebite în activitatea pe care o desfăşuraţi şi să aveţi parte de multă putere de muncă, pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă în orice situaţii.

Încă o dată, înalte aprecieri, sinceră preţuire, numai gânduri bune personalului Poliţiei Române și…La mulți ani !!!

 

Primarul Orașului Iernut

Ioan Nicoară

 

Ziua Poliției Române se sărbătorește  pe data de 25 martie în fiecare an pe teritoriul României.          Această dată a fost aleasă drept simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).