Un nou proiect, un nou drum spre viitor pentru persoanele neocupate este în desfășurare și în orașul Iernut. Se asigură formarea profesională în domeniile: construcții, tâmplărie (se primește o subvenție de 1800 lei), procesarea alimentelor și a băuturilor (bucătar), sănătate și produse farmaceutice (infirmier) (se primește o subvenție de 3600 lei). Se va asigura o masă caldă în zilele de curs. Absolvenții vor beneficia, la angajare, de un kit profesional în valoare de 7616 lei. Certificatele de absolvire sunt recunoscute la nivel european.
La bibliotecă s-au adunat azi aproape 30 de persoane neocupate care doresc consiliere, orientare și calificare pe piața muncii. În urma încrierii la curs, le vor fi evaluate și certificate competențele și vor fi ajutate să se califice în noi domenii de activitate.
Beneficiarul proiectului – Asociația Centrul de Inovare și Dezvoltare Durabilă Nord-Vest și partenerul acestuia, Asociația Getica, ne asigură că pe o perioadă de 12 luni, proiectul Fii TU – get SMART cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional capital Uman 2014 – 2020, va ajuta șomerii de lungă durată și persoanele vârstnice (până la 64 ani), persoanele cu dizabilități sau cele cu nivel redus de educație prin servicii de mediere, consiliere și orientare pe piața muncii, prin îmbunătățirea competențelor profesionale, servicii de formare profesională continuă și plasarea pe piața muncii a șomerilor și a persoanelor inactive. La Biblioteca Orășenească Iernut găsiți informații suplimentare.