Celor ce își sărbătoresc azi onomastica, Primăria și Consiliul Local Iernut le urează un călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate,multe realizări și sperăm că ați avut parte de un Moș Nicolae generos și momente pline de bucurie cu cei dragi !
Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate și fericire iar spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat. Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii.
Pentru cei care nu cunosc legenda Sfântului Nicolae, o prezentăm în câteva cuvinte:
Sfântul Nicolae a trăit în secolele II-III d.Hr, iar data de 6 decembrie, celebrată astăzi, este data morţii sale, în anul 352. Când a crescut, Nicolae a fost dus la școală pentru a studia Sfânta Scriptură  deoarece, încă de la o vârstă fragedă, s-a arătat iubitor de săraci. A folosit averea rămasă de la părinţii săi pentru a-i ajuta pe cei nevoiași dar şi pentru a ridica o biserică.
A avut grijă de fiecare om, sărac sau bogat, tânăr sau bătrân, copii și văduve.
Oferirea de cadouri a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, după ce sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale. Caracterul anonim al acestor gesturi i-ar fi inspirat pe oameni să îşi ofere daruri de Sfântul Nicolae.
Seara de 5 spre 6 decembrie este cea mai așteptată seară de către cei mici. Lustruiesc ghetuțele, pregătesc cizmulițele și îl așteaptă cuminți pe Moș Nicolae.
Cei mici pot primi fie o nuieluşă, dacă nu au fost cuminţi, fie dulciuri şi alte daruri, dacă merită. Tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până de Crăciun, înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.