La aniversarea a 165 de ani de la nașterea celui care a cuprins eternitatea în cuvinte, poetul Mihai Eminescu, elevii Liceului Tehnologic Iernut în colaborare cu Biblioteca Orășenească Iernut au pregătit un spectacol de muzică și poezie pentru a celebra ziua culturii naționale. Îndrumați de profesorii Elena Moldovan, Monica Mateuț și Ana Maria Pîrlea, elevii clasei a IX, au recitat din versurile nemuritoare ale poetului nepereche, au interpretat mai multe melodii inspirate de asemenea din opera acestuia.

poza1.jpg
Georgiana Șuta și- a prezentat colegii recitatori : Ioana Albu, Victoria Biriș, Cătălin Găbudean, Oana Giurgiu, Alexandra Hang, Daiana Maior, Adrian Moldovan, Carina Silaghi, Maria Szanto, Ioana Șanta, Sebastian Șipoș.

poza2.jpg
După o scurta biografie prezentată de Dana Gurghian, bibliotecar la B.O.Iernut, elevii au urmărit cel mai vechi film despre Eminescu, film realizat in anul 1914 în care apar și câteva instantanee despre Veronica Micle și Ion Creangă.

poza3.jpg
În încheiere s-a desfășurat un concurs cu întrebări  la care , cei care au fost atenți la prezentarea anterioară, au găsit imediat răspunsurile corecte. Apoi elevii au vizitat expoziția de carte cu tema ”Eminescu” din bibliotecă.